Με εργαλείο μας το σώμα και σύμμαχο την περιέργεια θα εισέλθουμε σε ένα κόσμο φαντασίας παιχνιδιού και ανακάλυψης.
Τι είναι άραγε ο χορός;
Στο μάθημα αυτό επιδιώκουμε να επαναφέρουμε το σώμα στη συνείδηση μας και να θέσουμε ερωτήματα όπως:
- Με τι άραγε σκέφτομαι αν όχι με το σώμα μου;
- Πώς προκύπτει η κατανόηση μου για τον κόσμο;
- Είναι η αφηρημένη σκέψη προϊόν μονάχα του μυαλού μου;
- Πόσο εμπιστεύομαι το σώμα;
- Το κατανοώ ως μέρος της επεξεργασίας του κόσμου και άρα της ύπαρξης μου;
Θα δουλέψουμε με απλές οδηγίες που θα μας κινήσουν κάτω από τη αλάνθαστη καθοδήγηση της αισθητηριακής απόλαυσης, και θα εξερευνήσουμε πώς η έννοια αυτή ανοίγει καινούργιους δρόμους στην κατανόηση του κόσμου που βρίσκεται μέσα μας και έξω από εμάς. Θα δώσουμε την ευκαιρία στο σώμα να εμπιστευτεί τον εαυτό του, άλλοτε με τη βοήθεια της φαντασίας και των εικόνων, και άλλοτε μέσα από απλές κινητικές οδηγίες που εισάγουν τις έννοιες της βαρύτητας, της αδράνειας και της κινητικής ενέργειας. Θα δουλέψουμε σε ντουέτα, τρίο, ή και ομαδικά, προσφέροντας ο ένας στον άλλο την ευκαιρία της σωματικής επαφής καθώς και της αίσθησης ελευθερίας που προσφέρουν οι σχέσεις εμπιστοσύνης.
Μέσα από τη γνωριμία της ανατομίας και της βιομηχανικής του σώματος, θα μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε με το δικό μας σώμα, τα σώματα των άλλων μέσα στο χώρο, τον χώρο τον ίδιο και συχνά πυκνά την μουσική!
Εξοπλιστείτε με φαντασία και διάθεση για ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο του κινούμενου σώματος και των άπειρων δυνατοτήτων του.
Η Ναταλί Μάνδηλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Η ενασχόληση της με τον χορό ξεκίνησε αφότου πήρε το πτυχίο της από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Το ενδιαφέρον της έχει κινηθεί σε διαφορετικές σωματικές πρακτικές όπως aikido, tai chi, yoga, pilates, ακροβατικά, χορός, πρακτικές αυτοσχεδιασμού και somatics.
Το 2010 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης της Αθήνας όπου και συμμετείχε σε χορογραφίες νέων και μη δημιουργών. ‘Έκτοτε έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με καταξιωμένους δασκάλους που κινούνται μέσα και έξω από τα πλαίσια των παραστατικών τεχνών.
Τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζεται με το Garage Performing Arts Center (@GaragePerformingArtsCenter) ως καθηγήτρια χορού, δημιουργός και performer. Απόρροια της συνεργασίας αυτής είναι το σόλο έργο με τίτλο ‘ Casp’ σε χορογραφία Garage21.
Πρόσφατα ξεκίνησε τη μαθητεία της με τη Ζωή Βάλερη και την συνεργασία της με την Casa Lucia, με σκοπό την προώθηση της αλλαγής της συνείδησης γύρω από την έννοια του σώματος και της εκπαίδευσης του.
Περαιτέρω συνεργασίες είναι με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη και δημιουργό animation Γιώργο Νικόπουλο (πρόσφατα πήρε μέρος στη δημιουργία της ταινίας του “The Ox” που ΄έκανε πρεμιέρα και διαγωνίστηκε στο 58 Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και με τον μουσικό παραγωγό και DIY maker Ανδρέα Μονόπωλη.
Στα πλαίσια του προγράμματος residency του GPAC εργάζεται πάνω στην πρώτη της χορογραφική δουλειά η οποία αποτελεί μια ενότητα τριών έργων με τον γενικό τίτλο ‘Feral’, και πραγματεύεται την έννοια του Ζωανθρώπου. Τα δύο πρώτα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί στο κοινό (Feral, Garage Performing Arts Center, Θέατρο Θησείον), (Feral in the woods, Φεστιβάλ Τεχνών Vida Laska).